Actiecomité
0

ACTIE: NATUURADOPTIE

We zijn vastbesloten deze onzinnige uitbreidingen in natuurgebied te stoppen, en beschikken over sterke argumenten om de beslissingen van de Vlaamse Overheid juridisch te kunnen aanvechten.

Red schemmersberg!.jpg

 

Waarom Adopteren?

Het project natuuradoptie wil mensen de mogelijkheid geven om mee actie te voeren voor de bescherming van de bedreigde Zonhoverheide.

Daarom hebben we besloten om natuur ter adoptie aan te bieden aan het grote publiek. Zo helpt u de gerechtskosten tegen de uitbreiding van Essers mee te financieren.

Met onze acties trachten we niet alleen verdere natuurvernietiging te vookomen, maar ook het verplichte natuurherstel af te dwingen van Essers en andere actoren, zodat de ecologische en toeristisch-economische functies van deze natuur gevrijwaard blijven.

Momenteel heeft de Vlaamse regering plannen om op de Zonhoverheide twee mooie en waardevolle natuurgebieden om te zetten naar industrie, in totaal 35 hectare.

Nochtans is er in en rond Genk maar liefst 1000 hectare industriegrond beschikbaar. Met deze uitbreiding dreigt de prachtige Zonhoverheide alweer waardevol bos, natuur en een aantal zeldzame soorten te verliezen

Bovendien is Zonhoverheide cruciaal voor de waterbevoorrading van twee belangrijke bron- en natuurgebieden die onder meer de Teut en Bokrijk omvatten.

Deze natuur, die haar waarde dankt aan de hoogte van de watertafel, kampt nu reeds met de gevolgen van industrialisering op Zonhoverheide.

VOOR 10 EURO PER JAAR WORDT U VIRTUEEL EIGENAAR VAN EEN BOOM, EEN SPECHT, EEN RODE BOSBESSTRUIK, EEN NEST RODE MIEREN, ...

  • U helpt hiermee onder meer de gerechtskosten tegen de uitbreiding van Essers te financieren.
  • In ruil krijg je 4 maal per jaar een foto van jouw stukje natuurschoon.
  • U bent alvast niet alleen….enkele bekende Vlamingen gaan U voor en hebben een stukje natuur geadopteerd

Onze peters & meters


Huidige stand van adopties

REEDS 557!

Bekendgemaakt vanaf 1500 adopties

Bekendgemaakt vanaf 1000 adopties

STREEFDOEL 1.500 adopties

Update: 13/06/2016 23:00

Natuuradoptiekaart

Bedreigde natuur zonhoverheide