DRINGENDE OPROEP

Afgelopen maand heeft Actie Zonhoverheide beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de uitbreiding van industrie op de Zonhoverheide. 

De kans is groot dat dit beroep een verdere uitbreiding kan tegenhouden. Echter, dit kost geld. De geschatte kosten voor rechtsbijstand zijn 8000 euro. Dit is veel geld voor een kleine organisatie vrijwilligers.

Daarom vragen we onze sympathisanten om financiële steun.

Het Zonhoverheide team dankt u!


Actie Zonhoverheide is een onafhankelijke groep van buurtbewoners en natuurliefhebbers die tot doel heeft op te komen voor het behoud van de Zonhoverheide.

Onze acties zijn volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, en dienen enkel de natuur op Zonhoverheide.

Ons werk heeft effect -- samen hebben we de laatste 20 jaar reeds herhaaldelijk de uitbreiding van industriële activiteit in dit natuurgebied kunnen verhinderen.


Help deze Actie, en doneer op ons rekeningnummer BE47 0017 3871 3680.Iedere bijdrage is welkom.

Daarnaast gaan wij binnenkort een actie lanceren om postkaarten over Zonhoverheide te verkopen! (*)

 (*) deze actie is éénmalig en wordt beëindigt wanneer het bedrag van 8000 euro bereikt is.
Actiecomité verkoopt postkaarten om rechter te betalen Bewoners van Klotbroek, Winterslag en Boxbergheide ondertekenden de petitie van het comité om de Zonhoverheide als bos- en natuurgebied te behouden. De Vlaamse regering wil het bos omvormen tot een industriezone in Genk-Noord. "De watervoorraad dreigt ernstig aangetast te worden als het bos gekapt wordt. We vrezen dat beken en vijvers dreigen uit te drogen", zegt Thomas Lemmens van het actiecomité. Wat het actiecomité ook dwarszit, is dat in het gebied jarenlang zonder enige vergunning zand werd ontgonnen en bomen gekapt. "We strijden niet enkel voor het behoud van de groene long die tevens dient als buffer voor het industriegebied Genk-Noord", vult Yves Grouwels aan. "We vrezen ook dat extra industrie slecht is voor het parkgebied Midden-Limburg." Naar de Raad van State stappen, kost het actiecomité meer dan 8.000 euro. Geld dat het comité wil verzamelen door zes postkaarten van zeldzame planten en dieren die gedijen op de Zonhoverheide te verkopen. Zo'n 1.000 kaarten worden verspreid aan 2,5 euro het stuk of 5 kaarten voor 10 euro. Vervolgens wordt op de versmarkt in Winterslag en de markt in Zonhoven geld ingezameld.  bron: Het Laatste Nieuws

Actiecomité verkoopt postkaarten om rechter te betalen

Bewoners van Klotbroek, Winterslag en Boxbergheide ondertekenden de petitie van het comité om de Zonhoverheide als bos- en natuurgebied te behouden. De Vlaamse regering wil het bos omvormen tot een industriezone in Genk-Noord. "De watervoorraad dreigt ernstig aangetast te worden als het bos gekapt wordt. We vrezen dat beken en vijvers dreigen uit te drogen", zegt Thomas Lemmens van het actiecomité. Wat het actiecomité ook dwarszit, is dat in het gebied jarenlang zonder enige vergunning zand werd ontgonnen en bomen gekapt. "We strijden niet enkel voor het behoud van de groene long die tevens dient als buffer voor het industriegebied Genk-Noord", vult Yves Grouwels aan. "We vrezen ook dat extra industrie slecht is voor het parkgebied Midden-Limburg."

Naar de Raad van State stappen, kost het actiecomité meer dan 8.000 euro. Geld dat het comité wil verzamelen door zes postkaarten van zeldzame planten en dieren die gedijen op de Zonhoverheide te verkopen. Zo'n 1.000 kaarten worden verspreid aan 2,5 euro het stuk of 5 kaarten voor 10 euro. Vervolgens wordt op de versmarkt in Winterslag en de markt in Zonhoven geld ingezameld. 

bron: Het Laatste Nieuws