Tom Kestens

Toetsenist bij Das Pop tot 2002 waarna hij in 2003 zijn eigen popgroep Lalalover oprichtte. Tom was samen met klimaatambassadeur Serge De Gheldere drijvende kracht achter de People For Earth concerten. 
Hij ijvert voor meer robuust groen en de ontsnippering van Vlaanderen.

Let’s cut the crap, not the tree

Dit is geen poëtisch stukje over de helende kracht van een wandeling in het bos. Er is geen tijd meer voor mooie woorden. Dus, ‘let’s cut the crap’. Vlaanderen heeft sinds de jaren ‘70 meer bomen gekapt dan geplant. De luchtfoto van onze regio toont een gebetonneerd breiwerk van autostrades, steenwegen, kavels, lintbebouwingen, villawijken en industrieterreinen. Een complex verstedelijkt lapje op de aardbol, waar het nog moeizaam zoeken is naar groene longen.

De gevolgen voor onze mobiliteit, voor onze ruimtelijke ordening en vooral voor onze gezondheid, zijn gekend. Statistieken van files, wateroverlast en longpatiënten pieken. We zijn op een historisch dieptepunt aanbeland, op al die fronten. We kunnen daar om jammeren, of we kunnen er iets aan doen. Deze strijd voor het behoud van de natuur rond Essers is niet symbolisch. Ze is concreet. En hard nodig. Daarom doe ik mee. Let’s cut the crap, not the tree